2021-11-01 10:05Pressmeddelande

Adaktusson besöker det israeliska parlamentet

Lars Adaktusson. Lars Adaktusson.

Kristdemokraternas utrikespolitiske talesperson, Lars Adaktusson, besöker idag det israeliska parlamentet i Jerusalem. Adaktusson är inbjuden för att diskutera ett fördjupat samarbete mellan svenska och israeliska parlamentariker.

- När de diplomatiska relationerna nu byggs upp på nytt är det naturligt att vi i riksdagen har nära kontakter med våra kolleger i Knesset. I synen på Israel som det judiska folkets hemland står vi enade, säger Lars Adaktusson.

I såväl Sverige som Israel finns parlamentarikergrupper som verkar för stärkta relationer mellan länderna. Adaktusson som är ordförande i svenska riksdagens parlamentarikergrupp är inbjuden av sin israeliska motsvarighet, Alon Tal från Blue and White Party.

- I samtliga möten i Knesset kommer jag poängtera vikten av att snarast ta nästa steg i relationsbygget. Från svensk sida bör vi inleda processen för att flytta Sveriges ambassad till Jerusalem, säger Adaktusson. 

För ytterligare information och eventuella intervjuförfrågningar, vänligen se presskontakt. 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.