2022-10-28 06:15Pressmeddelande

Christian Carlsson ny ordförande i socialutskottet 

Christian CarlssonChristian Carlsson

Christian Carlsson blir ny ordförande i riksdagens socialutskott. Han är jurist, född i Värmland, bosatt i Bromma och representerar Stockholms läns valkrets i riksdagen. Carlsson har tidigare varit skolpolitisk talesperson och ledamot i Utbildningsutskottet. På onsdagen valdes han till ordförandeposten i Socialutskottet, efter att Kristdemokraterna fattat beslut om representationen i utskotten. Carlsson ersätter Acko Ankarberg Johansson, som utsetts till sjukvårdsminister i den nya regeringen. 

Det är ett fantastiskt fint förtroende och det är med stor ödmjukhet som jag nu tar mig an  uppdraget. Kristdemokraterna är Sveriges sjukvårdsparti, så självklart ser jag fram emot arbetet för att den som är sjuk ska få vård i tid och att fler äldre ska mötas av en omsorg där de behandlas med respekt. 

Socialutskottet bereder ärenden som bland annat berör sjukvårdens organisering, äldreomsorgen, omsorgen för barn, ungdomar och personer med funktionsnedsättning. Även patienträttigheter och regler för handel med läkemedel ligger under socialutskottets ansvar, liksom socialtjänstfrågor. 
 
Vi behöver ta krafttag mot ungdomskriminaliteten och det kommer att behövas både fler poliser och skärpta straff för att göra Sverige tryggare. Det är samtidigt i familjen som grunden för det  trygga samhället läggs, och det är därför min ambition att bedriva en politik som skapar förutsättningar för starkare familjer. 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)