2021-02-25 10:07Pressmeddelande

Christian Carlsson ny skolpolitisk talesperson för Kristdemokraterna

Kristdemokraterna gör förändringar i riksdagsgruppen med anledning av att Désirée Pethrus lämnade riksdagen för två veckor sedan för att bli regionråd i Stockholm. Pethrus tidigare åtaganden flyttas över till andra personer och ytterligare förändringar görs.

Christian Carlsson ersätter Désirée Pethrus i riksdagen och blir nu ordinarie ledamot i Utbildningsutskottet och skolpolitisk talesperson för Kristdemokraterna. Han kommer närmast från tjänsten som politiskt sakkunnig på Kristdemokraternas riksdagskansli och var förbundsordförande för Kristdemokratiska Ungdomsförbundet 2016 - 2018. Under mandatperioden har han varit ledamot av kommunfullmäktige och skolpolitiker i Stockholms stad.

- Vårt land behöver en skola med bättre ordning så att kunskapen får stå i fokus, eleverna bemöts med respekt och lärarna kan förmedla den kunskap som krävs för att våra barn ska få möjlighet att förverkliga sina drömmar. Kristdemokraterna kommer fortsätta att arbeta för en skola där ingen hålls tillbaka, och ingen lämnas efter, säger Christian Carlsson.

- Christian Carlsson är en skicklig debattör och kommer att bli en viktig röst i den skolpolitiska debatten. Med sig har han sina erfarenheter som ledamot i utbildningsnämnden i Stockholm och tidigare KDU-ordförande, vilket jag ser som värdefullt i hans nya uppdrag, säger gruppledare Andreas Carlson.

 

 

Övriga förändringar i riksdagsgruppen:

Ny gruppledare i EU-nämnden: Sofia Damm

Ny ordinarie ledamot i Arbetsmarknadsutskottet: Michael Anefur

Ny ersättare i Utrikesutskottet: Gudrun Brunegård

Ny ersättare i finansutskottet: Robert Halef

 

 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)