2020-02-14 14:55Pressmeddelande

Förlorade år i kampen mot stöldligorna

I dag presenterade regeringen ett förslag om att Tullen ska få möjlighet att beslagta stöldgods på väg ut ur landet. Det är ett förslag som kommer alldeles för sent och långt efter att riksdagen beslutat att det ska genomföras.

Kristdemokraterna har drivit den här frågan i flera år. Det är obegripligt att regeringen först nu kommer till skott, säger partiledaren Ebba Busch Thor.

I den budget Kristdemokraterna och Moderaterna drev igenom riksdagen 2018 finns det också ett tydligt uppdrag att Tullen ska få utökade befogenheter. När den S-ledda regeringen sedan tillträdde lyfte de inte ett finger för att få det på plats. Först idag, över ett år senare, kommer beskedet.

Regeringen har medvetet dragit benen efter sig. Båtägare, lantbrukare, verkstadsföretag och villaägare har efterfrågat den lagförändringen i flera år. Det är obegripligt att den kommer först nu, säger Ingemar Kihlström (KD), vice ordförande i justitieutskottet.

 

I fredags debatterade jag frågan med Magdalena Andersson. Hon bara fnös åt idén och kallade den för något som ”KD tänkt fram på sin kammare”. Det är bra att regeringen kan ändra sig snabbt, avslutar Ingemar Kihlström (KD).

 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch Thor sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)