2023-02-09 10:48Pressmeddelande

Ingemar Kihlström värnar om en ansvarsfull socialförsäkring

Ingemar KihlströmIngemar Kihlström

Ingemar Kihlström är ny migrations- och socialförsäkringspolitisk talesperson för Kristdemokraterna i riksdagen. Han värnar om en långsiktigt hållbar nivå på migrationen och en välfärdspolitik som ger trygghet åt alla.

Ingemar Kihlström är invald i riksdagen för Västra Götalands läns södra valdistrikt och sitter sin andra mandatperiod. Han är ledamot i socialförsäkringsutskottet och är Kristdemokraternas nya talesperson för frågor som rör socialförsäkringspolitiken.
Varje år betalas omkring 248 miljarder kronor ut i olika ersättningar i Sverige. Socialförsäkringen ger en grundläggande trygghet när man av olika anledningar inte längre kan jobba på grund av sjukdom eller för att man förlorat sitt jobb, eller behöver vårda sitt barn.
- För mig är det viktigt att värna om en ansvarsfull socialförsäkring så att ingen ska falla mellan stolarna. Samtidigt är det viktigt att människors egna ansvar och engagemang uppmuntras för att motverka bidragsberoende, säger Ingemar Kihlström (KD).
Kihlström är också talesperson för migrationsfrågor.

- Sverige behöver ha en migrationspolitik som är långsiktigt ansvarsfull, rättssäker, human och överblickbar, säger Ingemar Kihlström (KD).Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Ebba Busch är partiordförande sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)