2022-04-02 07:33Pressmeddelande

Jan Utbult årets Kristdemokrat 2022

Bengt Germundsson, ordförande Kommun- och regionpolitiska rådet och Jan Utbult, årets Kristdemokrat 2022
Bengt Germundsson, ordförande Kommun- och regionpolitiska rådet och Jan Utbult, årets Kristdemokrat 2022

Kristdemokraterna är en folkrörelse med en stor organisation och ett enormt gräsrotsengagemang. Vid kristdemokraternas KDdagar i Karlstad utsågs Jan Utbult som årets kristdemokrat i Sverige.

Motivering:

Årets Kristdemokrat har en gedigen bakgrund som kommunpolitiker i mer än en kommun. Med ödmjuk framtoning och målmedvetet arbete har årets kristdemokrat i sin partiavdelning lyckats engagera en stor bredd av personer med olika åldrar och bakgrund. I valet 2018 var årets kristdemokrat en tydlig lagspelare, men också toppkandidat, i en framgångsrik valrörelse där Kristdemokraterna blev största parti i både region- och kommunvalet. Därmed fick årets kristdemokrat pausa sitt arbete i det egna företaget och med musiken för att ta sig an uppdraget som kommunstyrelsens ordförande.

Årets Kristdemokrat är Jan Utbult, Öckerö.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)