2020-02-06 13:23Pressmeddelande

KD förstärker med rutinerad chefekonom

Daniel Liljeberg (KD)Daniel Liljeberg (KD)

Kristdemokraterna förstärker staben med en rutinerad chefekonom. Daniel Liljeberg börjar sin nya tjänst den 24 februari.
 
- Nu formar vi det lag som ska rädda svensk välfärd. Jag är mycket glad att vi har lyckats locka Daniel Liljeberg tillbaka, säger partiledaren Ebba Busch Thor.
 
Daniel Liljeberg har tidigare varit såväl chefekonom som stabschef i Kristdemokraterna, men har de senaste åren varit näringspolitiskt ansvarig på branschorganisationen Svensk Dagligvaruhandel. Liljeberg har dessförinnan varit chefekonom vid Villaägarnas Riksförbund, och under Alliansåren var han politiskt sakkunnig för dåvarande civilminister Stefan Attefall och finansmarknadsminister Mats Odell.
 
Som chefekonom i Ebba Busch Thors stab kommer Daniel Liljeberg både att arbeta med långsiktig policyutveckling och bli en viktig resurs i utformningen av Kristdemokraternas ekonomiska politik.
 
- Daniel Liljebergs ekonomiska kunnande och politiska erfarenhet ger ytterligare stadga till vårt parti. Värvningen stärker KD i oppositionsställning men säkrar också att vi är redo från start vid ett regeringsskifte, säger Ebba Busch Thor.

 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch Thor sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)