2020-03-11 08:04Pressmeddelande

KD ställer in kommun- och regiondagarna den 20-21 mars

Kristdemokraternas logotyp

Kristdemokraterna har beslutat att ställa in nästa veckas planerade kommun- och regionpolitiskadagar av hänsyn till risken för spridning av det nya Coronaviruset, såväl arrangemanget på Clarion Sign Hotel som på Cinderella.

- Vi tar ansvar för våra egna partiaktiva, och vi tar ansvar för den svenska sjukvården. Risken för spridning av Coronavirus gör att det vore oansvarigt att anordna våra kommun- och regionpolitiskadagar som tänkt, säger Peter Kullgren, partisekreterare för Kristdemokraterna.

Kristdemokraternas kommun- och regionpolitiskadagar var planerade att hållas från fredagen den 20 till lördagen den 21 mars ombord på Viking Line Cinderella, som abonnerats helt för mötet. Omkring 800 partiaktiva var anmälda till evenemanget.

- Vi tar en organisatorisk smäll när vi ställer in vårt stora möte nästa vecka. Men vi gör det som krävs för att skydda våra medmänniskor och inte riskera onödig belastning på sjukvården, säger Peter Kullgren.

Beslutet har fattats i enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer och regeringens beslut.

- Det här är egentligen ett beslut som handlar om sunt förnuft. KD gör vad alla ansvarstagande svenskar gör just nu och tar inga onödiga risker som kan belasta vården, säger Peter Kullgren.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)