2021-12-07 06:00Pressmeddelande

KD toppar väljarnas förtroende i sjukvård- och äldreomsorgsfrågor

Kristdemokraterna har nu det högsta förtroendet både när det gäller sjukvård och när det gäller äldreomsorg. Det visar en färsk mätning som Demoskop har gjort.

22 procent av väljarna anger att KD har bäst vårdpolitik mot 20 procent för Socialdemokraterna som kommer på andra plats. Och 21 procent säger att KD är bäst på äldreomsorg mot 18 procent för Socialdemokraterna.

Kristdemokraterna går till val nästa år på att genomföra århundradets vårdreform, där regionernas sjukvårdsansvar flyttas till staten på samma sätt som skett i Norge och Danmark. Deras vårdsystem är från 2002 respektive 2007. Sveriges är från 1862 och motsvarar inte dagens verklighet. Det är alltså inte särskilt konstigt att Sverige lider av enorma vårdköer. Just nu har 180 000 människor väntat olagligt länge på den sjukvård de har rätt till.

- Vårdreformen kan bara bli av om Kristdemokraterna gör ett bra val och hamnar i regeringsställning. Därför är vi glada att se att vårt arbete gett resultat i opinionen. Vi är garanten för att Sverige äntligen får ett uppdaterat, modernt och mer sjämlikt sjukvårdssystem efter valet. Du ska kunna lita på sjukvården och du kan lita på Kristdemokraterna, säger partisekreterare Peter Kullgren.

Om undersökningen:
1180 intervjuer under perioden 26 oktober – 2 november

 

För mer information, kontakta pressekreterare.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.