2021-05-27 11:00Pressmeddelande

KD vill se åtgärder för böndernas drunkna skördar

Magnus OscarssonMagnus Oscarsson

Det omfattande regnet har ställt åkrar i hela södra Sverige under vatten. Riksdagsledamoten Magnus Oscarsson har nu i Miljö- och jordbruksutskottet begärt att Jordbruksverket bjuds in till utskottet för att informera om böndernas tillstånd. 

- Det krävs handlingskraft och skyndsamma åtgärder i det här läget, som det är nu ruttnar våra åkrar av vattensjuka, säger Magnus Oscarsson.

- Många jordbruksproducerande länder i Europa har någon form av katastrofskydd för jordbruket i situationer som dessa. Kristdemokraterna har under lång tid efterfrågat en fond för skördeskador. Med en sådan på plats hade vi sluppit dagens läge, fortsätter Magnus Oscarsson.

- Men nu är det viktigt att dagens situation adresseras, annars riskerar 2021 bli ett förfärligt år för landets potatisodlare, avslutar Magnus Oscarsson.

För mer information, se presskontakt.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.