2020-02-26 12:04Pressmeddelande

KD:s stabschef Martin Kits går till Nordic Public Affairs

Martin KitsMartin Kits

Martin Kits, stabschef hos Kristdemokraterna går tillbaka till Nordic Public Affairs i ny roll som delägare.

- Martin Kits var ett ovärderligt stöd både under valrörelsen 2018 då KD gick från totalt uträknat till ett starkt valresultat och sedan i EU-valet 2019 då KD gjorde sitt bästa valresultat på 20 år. Kits har varit ytterst uppskattad som chef både av medarbetare och partiorganisationen och har varit avgörande för utvecklingen av KD som ett ledande oppositionsparti. Med sitt gedigna kunnande inte minst i vårdfrågor har han bidragit till att KD nu har högst förtroende i vårdfrågan, säger Ebba Busch Thor.

- Jag har fått förmånen att vara med på en fantastisk resa. Kristdemokraterna har haft modet att lägga örat mot marken, förstå vilka problem människor upplever i sin vardag och att formulera relevanta politiska lösningar. Det har inte bara givit avtryck i opinionsmätningar utan också varit en vitamininjektion för det politiska samtalet i Sverige.

- Om ett par månader går jag vidare till en ny roll som delägare i Nordic Public Affairs. Jag gör det med stor tacksamhet över tiden som stabschef hos Ebba Busch Thor och med övertygelsen att Kristdemokraterna fortfarande bara har nosat på sin potential., säger Martin Kits

Martin Kits rekryterades som tillförordnad presschef inför valet 2018 och därefter som stabschef hos Ebba Busch Thor. Han har varit tjänstledig från sitt uppdrag som seniorkonsult på Nordic Public Affairs. Han har tidigare haft flera tunga uppdrag i partiet som stabschef åt Göran Hägglund under dennes tid som socialminister.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch Thor sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)