2023-05-03 11:00Pressmeddelande

Kristdemokraterna påbörjar arbete för en ny familjepolitik

KD-logga

Kristdemokraterna har påbörjat utformningen av en ny och modern familjepolitik. Det nya familjepolitiska programmet ska presenteras på partiets riksting i november och arbetet leds av andre vice partiordförande Bengt Germundsson.

Kristdemokraternas partistyrelse tog nyligen beslutet att revidera partiets sju år gamla familjepolitiska program och arbetet är nu i gång med att utforma en politik för att ytterligare stärka och stödja Sveriges familjer.

  Familjen är samhällets viktigaste och mest betydelsefulla gemenskap, och beroende på var i landet man bor kan förutsättningarna och behoven variera. Med hänsyn till det ska vi utforma en modern familjepolitik med barnet i fokus och där föräldrars valfrihet värnas, exempelvis i frågan om föräldraförsäkring, säger Bengt Germundsson.  

Inför arbetet har alla partidistrikt och partiavdelningar fått möjlighet att komma med inspel till det nya programmet.

  Vi involverar hela den kristdemokratiska rörelsen i utformningen av den nya familjepolitiken. Det är viktigt för att få med så många perspektiv som möjligt och för att få ta del av nya infallsvinklar så vi inte fastnar i gamla hjulspår, säger Bengt Germundsson.

Arbetsgruppen består utöver Germundsson av Camilla Rinaldo Miller (familjepolitisk talesperson), Ella Kardemark (kommunalråd, Halmstad), Sarah Kullgren (ordförande, Kristdemokratiska Kvinnoförbundet), Mikael Oscarsson (riksdagsledamot) och Magnus Kolsjö (ordförande, Öppna Kristdemokrater).


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Ebba Busch är partiordförande sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)