2022-09-01 12:00Pressmeddelande

Kristdemokratiska bondeförbundet håller första förbundsstämman

Kristdemokratiska Bondeförbundet.Kristdemokratiska Bondeförbundet.

Kristdemokratiska Bondeförbundet håller sin första förbundsstämma lördagen den 3 september kl 10.00.

Den 4 augusti presenterade Staffan Danielsson initiativet att starta Kristdemokratiska Bondeförbundet, KD-B. Danielsson blev samtidigt interimsordförande, i väntan på att förbundets första stämma kunde hållas. Den äger rum lördagen den 3 september klockan 10:00.

- För Sveriges landsbygd är det oerhört glädjande att Kristdemokraterna tar täten bland riksdagspartierna och lyfter landsbygdsfrågorna i ett eget Bondeförbund, som snabbt kommer att få flest medlemmar. Det kommer att vitalisera landsbygdsdebatten både inom KD och i hela landsbygdssverige, säger Staffan Danielsson.
 
Genom det nya förbundet lyfter KD som enda parti upp de så viktiga landsbygdsfrågorna på samma nivå som kvinno-, ungdoms- och seniorförbunden. Genom att KD-medlemmar och sympatisörer nära KD med engagemang i landsbygdens livskraft och positiva utveckling kan bli medlemmar i det nya förbundet kan det snabbt komma att bli ett tungt landsbygdsnätverk i Sverige.
 
- Det är viktigt för hela Sveriges landsbygd att Kristdemokraterna nu kliver fram som det borgerliga landsbygdspartiet. Målet att kraftigt öka Sveriges livsmedelsproduktion kan endast uppnås genom kraftfulla insatser och ett glödande engagemang. KD-B ska bidra till detta med KD:s nya landsbygdspolitiska handlingsprogram som ledstjärna, säger Staffan Danielsson. 
 
På förbundsstämman ska bland annat en ordinarie styrelse för KD-B väljas. 
 
Media är välkomna att följa stämman, som hålls digitalt. Obligatorisk anmälan till presskontakt. 
 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)