2022-11-23 05:00Pressmeddelande

Mathias Bengtsson ny ledamot i utbildningsutskottet

Mathias Bengtsson (KD), ny ledamot i utbildningsutskottet.Mathias Bengtsson (KD), ny ledamot i utbildningsutskottet.

Mathias Bengtsson är ny ledamot i riksdagens utbildningsutskott. Han har en bakgrund som skolpolitiker i Gagnefs kommun och representerar Dalarnas län i riksdagen.

Det är ett fantastiskt fint förtroende och det är med stor ödmjukhet jag tar mig an uppdraget. Jag ser fram emot att arbeta för en skola där ingen hålls tillbaka och ingen lämnas efter. Där trygghet råder i korridorerna och arbetsro på lektionerna, säger Mathias Bengtsson.

Ärendena som bereds i utskottet rör bland annat förskola, grundskola och gymnasieskola. Även högre utbildning, forskning och rymdpolitik ligger under utbildningsutskottets ansvar.

Mathias erfarenheter från skolpolitiken i Gagnef kommer att komma väl till pass i det nya uppdraget. Att ha med sig perspektivet från skolstrukturen i en landsbygdskommun blir viktigt när den nationella politiken ska formas, säger Camilla Brodin, Kristdemokraternas gruppledare i riksdagen.

Skolpolitiken är ett av sex projektområden i Tidöavtalet och ett stort fokus kommer i utbildningsutskottet att ligga på genomförandet av överenskommelsen.

Barn och ungas psykiska hälsa har alltid varit viktiga frågor för Kristdemokraterna. Nu tar vi nya steg för att göra elevhälsan bättre och mer tillgänglig för Sveriges elever. Det är en förutsättning för att fler ska få det lite lättare i både skolan och livet, säger Mathias Bengtsson.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)