2022-09-29 07:46Pressmeddelande

Mathias Bengtsson ny riksdagsledamot på dalabänken

Mathias BengtssonMathias Bengtsson

Mathias Bengtsson nyvald riksdagsledamot för Kristdemokraterna 

I samband med Riksdagens öppnande har Kristdemokraterna fått en ny ledamot på dalabänken. Det är Mathias Bengtsson från Gagnef som kommer att representera Dalarna. 

Jag ser fram emot att arbeta hårt för dalfolket och för att landsbygden inte ska lämnas efter när de politiska besluten fattas. Jag ser fram emot att rösta fram en ny regering och hoppas på inflytande för Kristdemokratisk politik och för våra viktiga frågor landsbygd, vård och trygghet, säger Mathias Bengtsson.

Mathias Bengtsson har en bakgrund som ungdomsledare och kommunpolitiker i Gagnef samt politisk sekreterare i Region Dalarna. 

Jag vill vara en röst för hela Dalarna. Dalarna är ett län med fantastisk natur, stolta traditioner och starka företag. Samtidigt finns utvecklingsmöjligheter som jag vill lyfta i mitt arbete i riksdagen, fortsätter Mathias Bengtsson. 

2018 valdes Bengtsson till rekordung gruppledare i Gagnefs kommunfullmäktige. När 24-åringen nu tar plats i riksdagen blir han den näst yngste ledamoten. Bara Aida Birinxhiku (S) från Halland är yngre. Genomsnittsåldern för den nyvalda riksdagen är 47 år.

Jag tror alla perspektiv behövs och kan komplettera varandra i riksdagen. Därför behövs alla åldrar och då är det bra att även unga tar plats, avslutar Mathias Bengtsson.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)