2021-04-21 12:35Pressmeddelande

Regeringens flygpolitik är ett dråpslag mot landsbygden

Magnus Jacobsson. Magnus Jacobsson.

Regeringen har beslutat att lägga ned Bromma Flygplats. Det kommer allvarligt att skada svensk landsbygd. 
Miljö- och klimatminister Per Bolund och infrastrukturminister Tomas Eneroth kallade till presskonferens med kort varsel under onsdagen. På pressträffen meddelade statsråden att regeringen har fattat beslutet att Bromma Flygplats ska läggas ner. 

Bromma Flygplats ligger i Stockholm men det är landsbygden som drabbas hårdast av regeringens flygfientliga politik. 

Många mellanstora städer och små orter är helt beroende av en infrastruktur där inrikesflyget har en avgörande betydelse. Där utgör Bromma Flygplats ett nav för näringslivet. 
- Det är otroligt ansvarslöst av regeringen att stänga Bromma Flygplats utan att ens kunna ge ett besked om en utökning av Arlandas landningsbanor, säger Magnus Jacobsson, Kristdemokraternas trafikpolitiska person. 

Ministrarna pratade på presskonferensen om vad detta innebär för Stockholm och nya bostäder i huvudstaden men inte ett ord om vad det innebär för orter runt om i landet. 

- Regeringen med Miljöpartiet i spetsen bedriver en politik som är direkt fientlig mot flyget och landsbygden, säger Magnus Jacobsson. 

För mer information, se presskontakt nedan. 
 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.