2021-02-25 13:15Pressmeddelande

Robert Halef ny ersättare i Finansutskottet för Kristdemokraterna

Kristdemokraterna gör förändringar i riksdagsgruppen med anledning av att Désirée Pethrus lämnade sina uppdrag i riksdagen för två veckor sedan för att bli regionråd i Stockholm. Pethrus tidigare åtaganden flyttas över till andra personer och ytterligare förändringar görs i de olika utskotten.

Robert Halef blir ny ersättare i Finansutskottet. Han kommer närmast från EU-nämnden och har tidigare varit ersättare i Utrikesutskottet.

- Jag ser fram emot uppdraget och att arbeta med ekonomiska och finansiella frågor i det utskott som har ett övergripande ansvar för riksdagens arbete med statens budget, säger Robert Halef.

- Robert Halef blir en resurs i arbetet i med vår ekonomiska politik när han nu får nya uppdrag som ersättare i finansutskottet, säger gruppledare Andreas Carlson.

 

Övriga förändringar i riksdagsgruppen:

Ny gruppledare i EU-nämnden: Sofia Damm

Ny ordinarie ledamot i Arbetsmarknadsutskottet: Michael Anefur

Ny ersättare i Utrikesutskottet: Gudrun Brunegård

Ny ledamot i Utbildningsutskottet: Christian Carlsson

 


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)