2021-08-06 13:30Pressmeddelande

Rusta upp vägen och höj hastigheten

Magnus Jacobsson. Magnus Jacobsson.

Under vecka 32 kommer Magnus Jacobsson, KD, att besöka olika transportoperatörer på ett antal studiebesök för att få en bild av hur transportsektorn fungerar i norra Sverige.

Resan börjar med ett första studiebesök på måndagen den 9/8 i Karlstad och avslutas i Kiruna den 13/8. Resan kommer att ske med bil vilket gör att Magnus får en överblick över hur vägnätet ser ut i denna del av landet. Under resan kommer Magnus att träffa representanter för alla transportslag.

- Sverige är ett av Europas största länder. Därför måste vi ha en trafikstrategi som tar hänsyn till att 80-90 % av alla transporter sker på väg, säger Magnus Jacobsson, när han inleder sin norrlandsturné för att göra studiebesök för att se hur infrastrukturen fungerar i norra Sverige.

Magnus Jacobsson, 2:a vice ordförande i trafikutskottet, är djupt bekymrad över att regeringens politik har resulterat i att Trafikverket sänker hastigheten på våra vägar istället för att rusta upp dem. Detta är resultatet av att ”januariparterna” SMPCL bl.a har valt att satsa på höghastighetståg i södra Sverige istället för att rusta upp vägar i hela landet. Magnus anser att det behövs en ny strategi där Trafikverket får i uppdrag att rusta upp vägarna så att man åter igen kan höja hastigheterna.

 

Schema för studiebesöken:

9/8 Karlstad och Mora

10/8 Östersund, Sundsvall och Örnsköldsvik

11/8 Umeå

12/8 Luleå

13/8 Jokkmokk och Kiruna

Se presskontakt för mer information.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, äldrefrågorna och tryggheten är våra prioriterade frågor.