2024-09-16 13:08Pressmeddelande

Tre riksdagsledamöter skiftar utskott

KD-logga i färg (PNG)

Inför att riksdagen nu öppnat för ett nytt arbetsår, skiftar tre riksdagsledamöter sina positioner i utskotten.

Magnus Oscarsson som fram tills nu suttit i trafikutskottet, kommer att fortsätta som ersättare i trafikutskottet och med uppdraget som arbetande ersättare i miljö- och jordbruksutskottet.
Magnus är den enda riksdagsledamot som har fått ett särskilt utredningsuppdrag av regeringen. Utredningen ska se över kontrollorganisationen i livsmedelskedjan för att göra det enklare för företag, vilket på sikt stärker konkurrenskraften och försörjningstryggheten. Detta arbete ska överlämnas till våren.
– Just nu är en intensiv period i utredningen som jag fått som uppdrag av regeringen. Jag behöver lägga en stor del av min tid på att slutföra uppdraget, säger jordbrukspolitisk talesperson Magnus Oscarsson.
Magnus fortsätter i rollen som Kristdemokraternas jordbrukspolitiska talesperson. Hans arbete för våra jordbrukare, för vår beredskap och vår livsmedelsproduktion kommer i och med detta fokus vara särskilt viktigt för partiet.

Magnus Jakobsson blir i stället ny ordinarie ledamot i trafikutskottet. Han har hittills under denna mandatperiod varit ledamot i arbetsmarknadsutskottet. Magnus har suttit i riksdagen i flera mandatperioder under olika regeringar, senast som trafikpolitisk talesperson. Nu återgår han till sin tidigare roll i trafikutskottet. Magnus Jakobsson ser som sin största uppgift att arbeta för en helhetssyn där alla trafikslag väg, järnväg, sjöfart, flyg och bredband värderas utifrån sina egna meriter och nyttor.
– Utifrån mitt utskott vill jag driva frågan om en snabbare upprustning av våra vägar och järnvägar, säger Magnus Jacobsson.

Camilla Rinaldo Miller ersätter Magnus Jakobsson som ny ordinarie ledamot i arbetsmarknadsutskottet.
– Min grundinställning är att alla människor vill arbeta och göra rätt för sig. Därför behöver vi en bra och väl fungerande arbetsmarknadspolitik. Jag hoppas kunna bidra till detta, säger Camilla Rinaldo Miller.
Parallellt med uppdraget i arbetsmarknadsutskottet fortsätter hon som talesperson för familje- och jämställdhetspolitiska frågor för partiet.


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Ebba Busch är partiordförande sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)