2024-06-02 10:11Pressmeddelande

Ursula von der Leyen träffar KD och M vid Sverigebesök

Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch och statsminister Ulf Kristersson (M) möter EPP:s toppkandidat till ordförande i EU-kommissionen Ursula von der Leyen när hon besöker Sverige på måndag. De ska diskutera svensk skogsnäring.  

På måndag besöker Ursula von der Leyen ett småskaligt skogsbruk i Knivsta tillsammans med Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och Kristdemokraternas partiledare Ebba Busch för ett samtal om svensk skogsnäring. Den svenska skogen är en viktig fråga för Kristdemokraterna. Det svenska skogsbrukets intressen bör värnas i EU. Skogen är viktig för klimatomställningen och skapar jobb och skatteintäkter.

 

13:00-14:30: Ulf Kristersson, Ebba Busch och Ursula von der Leyen besöker ett småskaligt skogsbruk strax utanför Knivsta. Besöket innehåller rundvandring i skogen, samtal om svensk skogsnäring och tid för frågor från media i slutet av besöket.

 

Obligatorisk föranmälan senast måndag 3 juni kl. 08:00. Föranmälan sker till, kontakt:

 

Andia Gemsjö, pressekreterare till partiledare Ebba Busch

andia.gemsjo@regeringskansliet.se, +46 76-126 18 28


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Ebba Busch är partiordförande sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)