2022-11-08 09:00Pressmeddelande

Yusuf Aydin ny riksdagsledamot från Stockholms län

Yusuf AydinYusuf Aydin

Yusuf Aydin är ny kristdemokratisk riksdagsledamot, där han representerar Stockholms län. Aydin har en lång politisk erfarenhet, där han för närvarande är ordförande i KD Botkyrka och sitter i partistyrelsen. Han kommer utöver riksdagsplatsen även att gå in som arbetande ersättare i finansutskottet.

Jag är stolt och hedrad över att tillträda som ledamot och ansluta mig till en stark kristdemokratisk riksdagsgrupp. Jag ser också fram emot arbetet i finansutskottet, där jag kommer att bidra med min erfarenhet inom både näringslivet och civilsamhället. Vi befinner oss i osäkra ekonomiska tider, vilket kommer att ställa höga krav på den politik vi kommer att föra, säger Yusuf Aydin.  

Aydin kommer närmast från finansbranschen och en chefstjänst inom risk management. Han ersätter Nike Örbrink, som lämnat sin riksdagsplats för att bli partiets gruppledare i Stockholms stad.  


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)