2023-01-26 06:00Pressmeddelande

Yusuf Aydin ny talesperson för kristna minoriteters rättigheter

Yusuf AydinYusuf Aydin

Yusuf Aydin är Kristdemokraternas nya talesperson för kristna minoriteters rättigheter. Han sitter i riksdagens finansutskott och kommer framöver även ta plats i utrikesutskottet, där han kommer att bevaka Sveriges arbete för kristna minoriteters möjlighet att utöva sin tro runtom i världen.

Aydin från Stockholms län gör sin första mandatperiod i riksdagen och har ett långt engagemang bakom sig för kristnas situation i världen. 

Jag är tacksam för uppgiften att värna kristna minoriteters rättigheter och att partiet verkligen belyser denna fråga. Kristna är världens mest utsatta religiösa grupp och det finns mycket Sverige kan göra i arbetet gentemot de länder där förföljelse sker, säger Yusuf Aydin.  

Nyligen presenterade människorättsorganisationen Open Doors sin årliga och världsomspännande kartläggning av kristnas möjligheter att utöva sin tro. 360 miljoner kristna uppges runtom i världen diskrimineras eller förföljas på grund av sin religiösa tillhörighet och 5 621 av dessa dödades under rapporteringsperioden. Förföljelsen av kristna är som värst i Nordkorea, Somalia och Jemen, men situationen betecknas som mycket eller extremt allvarlig i ytterligare 47 länder.  


Om Kristdemokraterna

Kristdemokraterna är ett politiskt parti som bildades 1964. Partiordförande är Ebba Busch sedan 2015. Kristdemokraterna sätter människovärdet främst och vill prioritera det som är nödvändigt för att bygga ett samhälle som håller ihop. Vården, hjärtlandet och tryggheten är våra prioriterade frågor.


Kontaktpersoner

Pressjour (ej SMS)